DOMOV

  

ASTROLOGIJA

  

ORGONITI

  

DELAVNICE

  

ETSY TRGOVINA

SLO    ENG    f
   
   
   
         

ORGONITI

Orgon
Orgonit
Orgonit in Astrologija
Astro orgonit

 

 


Elektronska obvestila
Prijavite se na elektronska obvestila in bodite obveščeni o novostih.Tomaž Adam, diplomirani astrolog


Tomaž Adam
diplomirani astrolog
Stranska pot 2, Logatec

041 879 802
orgonit.astro@gmail.com


Orgon

Orgon je eno izmed mnogih imen za življenjsko energijo. Z imenom orgon je življenjsko energijo prvi poimenoval avstrijski znanstvenik in psihoanalitik dr. Wilhelm Reich. Svoje raziskave je usmeril na področje  biologije, astronomije in fizike. Njegovi začetki raziskovanja orgona so bili, ko je z uporabo natančnega mikroskopa opazil, da imajo celice zdravega človeka svetlo modro sevanje, medtem, ko imajo rakave celice sivo sevanje. Reich je med drugim tudi ugotovil, da je orgon vseprisoten, tako kot je vseprisotno elektromagnetno delovanje, ki nima mase in prehaja skozi snovi z različnimi hitrostmi. V organizme se akumulira preko hrane, vode, dihanja in tudi preko kože. Reich je obstoj orgona kot univerzalno energijo dokazal z meritvami pri katerih si je pomagal s termometrom, elektroskopom in Geigerjevim števcem.

Reichove raziskave so potrdile domnevo, da orgon sledi zakonu negativne energije, kar pomeni, da v primeru dveh predmetov različnih energetskih potencialov privlači predmet z nižjim energetskim potencialom in postane močnejši. Ugotovil je tudi, da organski materiali privlačijo življenjsko energijo, anorganski (kovine in kristali) jo sicer privlačijo, vendar le za kratek čas zadržijo in potem oddajajo. Na osnovi te teorije je izdelal orgonski akumulator, ki je služil kot zbiralnik in oddajnik življenjske energije, izdelan pa je bil iz plasti bombaža, papirja, smole in kovine. Zunanjo plast orgonskega akumulatorja je izdelal iz organskega materiala, ki omogoča pritok življenjske energije od zunaj navznoter. Po fizikalnem zakonu se orgonska energija okrepi, ki pa jo kovinska plast usmeri navzven v svoje okolje, oziroma človekov bivalni prostor. Dr. Reich je med drugim tudi prvi skonstruiral razbijalec oblakov. To je bila naprava za nadzor vremena, ki je bila sposobna pregnati oblake in preprečiti točo tako, da je sprožila naliv.

Reichova raziskovanja in odkritja je preganjal že tedanji režim, zato je leta 1939 iz Evrope zbežal v Ameriko, kjer je bil zaradi svojih izumov pod nenehnim nadzorom in preiskavami FDA (Federal Drug Administration). Po nekaj poizkusih so ga uspešno aretirali in obtožili preprodaje »orgonskih akumulatorjev«. Leta 1956 je FDA izdala odredbo s pomočjo katere je nato sledilo uničenje več ton njegove dokumentacije in raziskovalne opreme. Leta 1956 je bil Reich zaradi svojega dela in izumov tudi zaprt in leto kasneje je v nepojasnjenih okoliščinah v zaporu umrl. Vsi dokazi njegovega dela, ki so se ohranili pa kažejo izjemna odkritja še dandanes.

         

Vse pravice pridržane Tomaž Adam © 2020
Postavitev spletnega mesta in gostovanje PROLOG d.o.o., Logatec 1990 - 2020
Brez sejnih piškotov ta spletna stran ne more delovati pravilno.