Moč kristalov     Kristali     Simboli svete geometrije     Astrološka znamenja

Kristali za zaščito popotnikov

Nekateri ljudje se rodijo z raziskovalno žilico, ki jih neprestano vleče v nove kraje. Potovanja so čudovita stvar, spoznavanje novih kultur in ljudi pa človeka obogati na prav poseben način. Že v preteklosti so popotniki s sabo na pot jemali amulete – drobne, lahke predmete, ki so jih ščitili pred nesrečami in nevarnostmi. Takšne amulete poznajo vse kulture v vseh zgodovinskih obdobjih. Ohranili so se vse do danes, čeprav je njihov prvotni pomen morda pozabljen. Najbolj znana sta danes hamsa - priljubljen amulet po vsem Bližnjem vzhodu in Severni Afriki, zelo pogost pa je tudi v zahodni družbi. Hamsa je odprta desna dlan, ki bi naj bi tistega, ki jo nosi, varovala pred zli pogledi in pred vsemi nevarnostmi, ki mu pretijo na poti. Podobno naj bi delovalo tudi znano modro oko (nazar) iz Turčije.

Pri predmetih za zaščito popotnikov ločimo amulete in talismane. Amuleti varujejo pred različnimi nevarnostmi (kraje, napadi, nezgode, poškodbe, bolezni,..), talismani pa prinašajo srečo. Ločita se tudi po tem, da je amulet predmet z naravnimi magičnimi lastnostmi, talisman pa mora biti napolnjen z magično močjo s strani ustvarjalca; to dejanje posvetitve ali "polnjenja z posebno močjo" šele da talismanu domnevno magično moč, zato so talismani običajno narejeni s prav posebnim namenom.

Že v srednjeveških amuletih in talismanih so bili uporabljeni geomantični znaki, simboli svete geometrije in simboli, povezani z različnimi planeti. V oblikovanje talismana ali amuleta so pogosto vključena tudi čarobna znamenja, posebne barve, vonji, vzorci ali figure. Ti morajo biti v sinhronizaciji z elementarnimi ali planetarnimi silami amuleta ali talismana. Prav tako je mogoče razširiti osebno noto amuleta ali talismana z dodajanjem verzov, napisov ali vzorcev.

Žlahtni kamni se pogosto del amuletov za zaščito popotnikov. Posebno moč zaščite na potovanjih pripisujejo kamnu ametist, čaroit in tigrovo oko. Obeski za popotnike so izdelani iz omenjenih kamnov, vsebujejo pa tudi kameno strelo, enega najmočnejših kristalov, kar jih obstaja. Kamena strela zelo lepo sovpada z vsemi drugimi kristali in deluje tako, da poveča njihovo delovanje. Kamena strela čisti energije drugih kristalov, jih stabilizira in napolni z energijo.

Amulet za zaščito popotnikov je najpogosteje obešen na priročni vrvici, ki se lahko zmoči in očisti. Pomembno je namreč, da se obesek, v katerem so drobni delci kristalov, dotika popotnikove kože. Obesimo jih lahko okoli vratu ali zapestja. Če se na pot odpravljamo v dvoje, je priporočljivo, da vsak popotnik nosi svoj zaščitni obesek. Obesek za varno potovanje pa je lahko tudi čudovito in domiselno darilo vsem, ki imajo raziskovalno žilico in jih neprestano vleče na pot.
 

Link do spletne trgovine

Avtorica: Saša Perpar


Ostanite v stiku z nami

Naslov prodajalne

Stara cesta 21, 1370 Logatec
ponedeljek - petek: 08:00 - 18:00
sobota: po dogovoru

Pokličite nas

041 879 802 - Izdelava
040 78 00 75 - Prodaja

Pišite nam

soruritso@gmail.com

facebook

OrgonADAM

instagram

@OrgonAdam23

Kontakt