Moč kristalov     Kristali     Simboli svete geometrije     Astrološka znamenja

Kristal za žensko zdravje

Že v najstniških letih, celotno rodno obdobje in v času menopavze se ženske lahko soočajo z hormonskimi motnjami, ki lahko vsakdan zelo otežijo. Pravilno delujoč hormonski sistem je kot lepo uglašen orkester, podpira druge hormone in rezultat je skladnost in ravnovesje v telesu in umu.

Večina žensk se vsaj enkrat v svojem življenju sooči s težavami zaradi neravnovesja hormonov. Mnogo teh težav prinašata stres in naporen vsakdan, nepravilna prehrana, kemične snovi v kozmetiki, hrani, oblačilih in čistilih ter zraku, ki ga vdihujemo.

V mladosti so to akne, neredne menstruacije, krči in močan PMS, kasneje v rodni dobi pa težave z zanositvijo in donositvijo, težave s preveč ali premalo delujočo ščitnico, policističnimi jajčniki, endometriozo, neprehodnostjo jajcevodov in podobno. Zlasti čas menopavze je za žensko lahko izjemno naporen. Srečuje se s pomanjkanjem energije, brezvoljnostjo, nihanjem razpoloženja, težavami s prebavo, zmanjšanjem libida, izpadanjem las, suho kožo, vročinskimi oblivi in težavami s spanjem.

 

Mesečev kamen

Deluje na hipofizo in harmonizira ženske hormone ter lajša mesečne krvavitve, je podporni kamen pri nosečnosti. Pomaga pri težavah z neplodnostjo ter lajša porod. Močne vplive ima tudi na žlezni sistem ščitnice, vranice, trebušne slinavke in bezgavk. Skrbi, da pridejo hormoni, kot so adrenalin, estrogen, inzulin ali testosteron po krvi do organov. Z aktiviranjem trebušne slinavke, vranice in limfe  očiščuje kri.

Kot kristal v orgonitnem obesku ali ogrlici okrog vratu, mesečev kamen spodbuja funkcijo ščitnice ter umirja nihanje razpoloženj v menopavzi. Če ga nosimo na prsih, vpliva na proizvodnjo mleka pri nosečnicah in zdravi tvore obolenj organov v limfnem sistemu. Uravna krvni sladkor, kri prejema dovolj belih in rdečih krvničk in prebava postane bolj intenzivna (pri odvečni teži). Primeren je za zdravljenje in preventivo proti prsnemu, kožnemu ali trebušnemu raku. Uporabljamo ga pri težavah z nabiranjem vode v telesu in zabuhlosti. Pomaga pri odstranjevanju tumorjev na prsih in maternici. Pozitivno vpliva na rast oz. razvoj spolnih organov, preprečuje otekline. Znano je, da mesečev kamen pomaga pri prebavnem sistemu, zdravi jetra in lahko pomaga pri absorpciji vitaminov in mineralov. Priporočljiv je za muhaste in k razpoloženjskemu nihanju nagnjene ljudi.

 

Mesečev kamen je znan kot najmogočnejši kamen za ženske, saj nas vodi do najbolj prefinjenih, najglobljih plasti naše ženstvenosti ter nam jih pomaga sprejeti.

Simbolizira nežnost, plodnost, intuicijo. Blaži jezo in grobost, pomirja, sprošča in odpravlja strahove. Odstranjuje ovire v partnerskih zvezah, odpira nas za ljubeče razumevanje, sočutje in sprejemanje samih sebe.

Mesečev kamen ima čudovito lastnost, da harmonizira in uravnoveša. Izboljšuje spomin, pomaga pri raztresenosti in občutku megle v glavi. Umirja tudi nočne more in depresije. Navdihuje, odpravlja stres in bolečine, primeren je tudi za meditacijo.

Mesečev kamen je tudi  »kristal ravnovesja«. Njegov najmočnejši učinek je, da umirja čustva. Izboljšuje čustveno inteligenco. Zagotavlja globoko čustveno zdravljenje in zdravi bolezni zgornjega prebavnega trakta, ki se nanašajo na čustveni stres. Koristen je pri soočanju s travmatičnimi izkušnjami iz preteklosti, uporablja pa se lahko za umiritev hiperaktivnih otrok. Osvobodi nas strahu pred operacijami in pred prihodnostjo. Ženskam daje tudi do visoke starosti veselje do življenja, mladosten izgled in ženstvenost.


Ostanite v stiku z nami

Naslov prodajalne

Stara cesta 21, 1370 Logatec
ponedeljek - petek: 08:00 - 18:00
sobota: po dogovoru

Pokličite nas

041 879 802 - Izdelava
040 78 00 75 - Prodaja

Pišite nam

soruritso@gmail.com

facebook

OrgonADAM

instagram

@OrgonAdam23

Kontakt